فهرست مطالب

فصلنامه نوآوری های مدیریت آموزشی
سال هفدهم شماره 4 (پیاپی 68، پاییز 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/07/16
  • تعداد عناوین: 8
|
  • علی جعفری، روح الله سمیعی*، فریدون آزما، محمدرضا صفاریان طوسی صفحات 1-16

    هدف اصلی پژوهش حاضر بررسی نقش مولفه های تیوری انتخاب در کارآفرینی می باشد. پژوهش حاضر از نظر هدف به صورت کاربردی_توسعه ای و از نظر روش انجام به صورت توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه آماری این تحقیق شامل دانشجویان کاردانی و کارشناسی دانشگاه های فردوسی و علمی کاربردی مشهد می باشد که با توجه به تعداد بیش از 1000 نفر، غیرقابل شمارش بوده؛ لذا حجم نمونه براساس جدول مورگان و به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای 384 نفر تعیین گردید. به منظور گردآوری داده ها از پرسشنامه های سنجش کارآفرینی (اسکاربوروف و زیمرر، 2006) و سنجش نیازها براساس تیوری انتخاب (صاحبی، 1380) استفاده شده است. پایایی پرسشنامه کارآفرینی 87/0 و ابعاد تیوری انتخاب 91/0 براساس ضریب آلفای کرونباخ برآورد شده و روایی آن ها توسط اساتید و خبرگان موردتایید می باشد. تجزیه وتحلیل داده ها در دو سطح آمار توصیفی و استنباطی از طریق نرم افزارهای اس پی اس اس و لیزرل انجام پذیرفته است. نتایج به دست آمده حاکی از این بود که بین مولفه های تیوری انتخاب و کارآفرینی رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. همچنین بیشترین رابطه بین مولفه نیاز به بقا با کارآفرینی به میزان 719/. مشاهده می شود. برای بررسی میزان و درجه تاثیر هر یک از مولفه های تیوری انتخاب بر کارآفرینی، از معادله ساختاری استفاده و مدل طراحی شده تایید گردید.

    کلیدواژگان: کارآفرینی، تئوری انتخاب، نیازها، آموزش، رفتار کارآفرینی
  • حجت فلاح پور، ابراهیم پورحسینی*، شجاع عربان صفحات 17-32

    پژوهش حاضر با هدف شناسایی عوامل موثر بر مدل بهره وری مدیران آموزش وپرورش استان لرستان صورت گرفته است. روش تحقیق به صورت تلفیقی (کیفی_کمی) و از نظر هدف کاربردی می باشد. جامعه آماری در مرحله کیفی شامل 12 نفر از خبرگان و در مرحله کمی شامل کلیه مدیران مدارس دوره دوم متوسطه آموزش وپرورش استان لرستان به تعداد 411 نفر بودند. برای تعیین حجم نمونه کیفی از روش اشباع نظری و در بخش کمی از جدول کرجسی_مورگان، تعداد 199 نفر (102 مرد و 97 زن) به عنوان نمونه آماری تعیین و با روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای انتخاب شدند. ابزار پژوهش پرسشنامه محقق ساخته ای بود که اعتبار آن توسط اساتید و پایایی آن با آزمون آلفای کرونباخ بررسی و مقدار 82/0 به دست آمد. برای تجزیه وتحلیل داده ها نیز از نرم افزارهای Spss26 و معادلات ساختاری lisrel استفاده شد. نتایج بخش کیفی با پانل دلفی نشان داد که 7 مولفه عوامل انگیزشی، عوامل مدیریتی، عوامل محیطی، عوامل توانمندسازی، عوامل مقبولیت، عوامل نوآوری و عوامل سازمانی و 62 شاخص برای بهره وری مدیران شناسایی شد. نتایج معادلات ساختاری نیز نشان داد که بار عاملی عوامل انگیزشی 84/0، عوامل مدیریتی 79/0، عوامل محیطی 80/0، عوامل توانمندسازی 72/0، عوامل مقبولیت 83/0، عوامل نوآوری 69/0 و عوامل سازمانی 85/0 هستند. همچنین تمام شاخص های برآورد مدل اندازه گیری نشان از برازش مناسب مدل بودند.

    کلیدواژگان: بهره وری، عوامل انگیزشی، عوامل مدیریتی، عوامل محیطی
  • فاطمه رشید چهره برق، محبوبه عبداللهی* صفحات 33-45

    هدف پژوهش حاضر تعیین رابطه بین سکوت سازمانی و فراموشی سازمانی با عملکرد کاری کارکنان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است. جامعه آماری پژوهش شامل 670 نفر از کارکنان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری می باشد که با استفاده از جدول مورگان، تعداد 244 نفر به صورت نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب گردید. روش تحقیق از نوع توصیفی_همبستگی است. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه های استاندارد عملکرد کاری هرسی و بلانچارد (1998)، سکوت سازمانی واکولا و بورادوس (2005) و پرسشنامه فراموشی سازمانی مشبکی و همکاران (1391) استفاده شد که روایی و پایایی آن ها مورد تایید قرار گرفت. اطلاعات گردآوری شده با استفاده از نرم افزار آماری SPSS و آمار توصیفی و استنباطی مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفتند. با استفاده از آزمون رگرسیون نشان داده شد که بین سکوت سازمانی و فراموشی سازمانی با عملکرد کاری کارکنان، رابطه مثبت معناداری وجود دارد. همچنین سکوت سازمانی و فراموشی سازمانی تقریبا 46 درصد از تغییرات در میزان عملکرد کارکنان را پوشش می دهند. با افزایش سکوت سازمانی خاموش، سکوت سازمانی مطیعانه و سکوت سازمانی دوستانه عملکرد کاری کارکنان کاهش و با افزایش فراموشی هدفمند و فراموشی تصادفی، عملکرد کاری کارکنان کاهش می یابد.

    کلیدواژگان: سکوت سازمانی خاموش، سکوت سازمانی مطیعانه، سکوت سازمانی دوستانه، فراموشی سازمانی هدفمند، فراموشی سازمانی تصادفی، عملکرد کاری
  • حسین فضایلی گاه، علی معقول*، احمد اکبری، حمید رضایی فر صفحات 46-59

    توانمندسازی روان شناختی مدیران آموزش وپرورش و اجرای برنامه های مرتبط با آن، یکی از ابزارهای مهم ایجاد تغییر و تحول در نظام آموزشی است. این ابزار به صورت مستقیم و غیرمستقیم منجر به بالا رفتن بهره وری و توسعه نیروی انسانی می شود. الگوی علمی این پژوهش براساس مصاحبه کیفی صورت گرفته با مدیران و نخبگان آموزش وپرورش انتخاب شد. روش نمونه گیری به دو صورت هدفمند و گلوله برفی می باشد. درنهایت با مراجعه به خبرگان، تعداد 18 مصاحبه کیفی صورت گرفت. با استفاده از تکنیک گراندد تیوری به شناسایی مولفه های توانمندسازی روان شناختی مدیران آموزش وپرورش شهرستان مشهد پرداخته شد که ضرورت هر یک از مولفه های مدل استخراج شده برای توانمندسازی روان شناختی بررسی گردیده. پژوهش حاضر با روش کدگذاری در سه مرحله باز، محوری و انتخابی تحلیل شد. نتایج نشان دادند که مجموع تعداد گره های کدهای بدون تکرار، 140 مورد می باشند که طبق  تشابهات مفهومی ترکیب و 124 گره (کدهای مشترک) استخراج شدند. بر اساس شهود و درک پژوهشگران از موضوع موردبررسی و با توجه به وجه اشتراک، آن ها در قالب 2 مولفه اصلی (رویکردهای ساختاری و رویکردهای مدیریتی) و 10 مولفه فرعی در قالب گره درختی دسته بندی شدند. درنهایت مولفه های اصلی و فرعی تشکیل دهنده توانمندسازی روان شناختی مدیران مدارس آموزش وپرورش شهرستان مشهد بیان شده اند.

    کلیدواژگان: توانمندسازی، روان شناختی، مدیران، ساختاری، مدیریت
  • غلامرضا حسن پور دهنوی، حسین مومنی مهمویی*، مهدی زیرک، علی اکبر عجم صفحات 60-75

    هدف کلی پژوهش حاضر، طراحی و اعتباربخشی برنامه درسی زاید در آموزش متوسطه دوم شاخه کاردانش می باشد. این پژوهش از نظر هدف به صورت کاربردی است که با رویکرد ترکیبی و طرح اکتشافی متوالی انجام پذیرفت. در بخش کمی توصیفی از نوع پیمایشی استفاده گردید. جامعه آماری پژوهش در بخش کیفی شامل متخصصان برنامه ریزی درسی و خبرگان آموزش فنی حرفه ای  شاخه کاردانش به تعداد 18 و در بخش کمی شامل مدیران، معاونان و هنرآموزان مدارس کاردانش شهر مشهد به تعداد 2750 نفر بودند. در بخش کیفی از روش نمونه گیری هدفمند استفاده شد. با در نظر گرفتن قانون اشباع، تعداد 11 نفر و در بخش کمی براساس فرمول کوکران، تعداد 337 نفر با روش نمونه گیری طبقه ای به عنوان نمونه انتخاب شدند. جهت جمع آوری داده ها از پرسشنامه محقق ساخته مربوط برنامه درسی زاید با 88 سوال استفاده گردید. درنهایت روایی صوری و محتوایی ابزار به تایید متخصصان رسید و پایایی ترکیبی و آلفای کرونباخ آن ها نیز 865/. محاسبه شد که مورد تایید قرار گرفت. جهت تجزیه وتحلیل داده ها از آزمون های تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی با استفاده از نرم افزارهای آموس و Spss24 استفاده شد. نتایج نشان دادند که برنامه درسی زاید دارای 6 بعد محتوا، ویژگی های ساختاری، فضای آموزشی، ویژگی های فراگیران، ویژگی های یاددهندگان و فرایندهای آموزشی می باشد. همچنین بعد فضای آموزشی از بیشترین و بعد فرایندهای آموزشی از کمترین بار عاملی برخوردار هستند.

    کلیدواژگان: برنامه درسی زاید، آموزش متوسطه دوم، شاخه کاردانش
  • مراد رضایی دیزگاه، محمد تقی پور، علیرضا داداشی جوکندان، محسن ملائی نژاد صفحات 76-88

    هدف اصلی پژوهش حاضر عبارت است از بررسی تاثیر رهبری توانمندساز بر رفتار ایمنی با توجه به نقش میانجی تسهیم دانش و جو ایمنی کارکنان شرکت آب و فاضلاب روستایی استان گیلان می‌باشد؛ لذا سوال اصلی بدین صورت است: «آیا رهبری توانمندساز بر رفتار ایمنی با توجه به نقش میانجی تسهیم دانش و جو ایمنی کارکنان شرکت آب و فاضلاب روستایی استان گیلان تاثیر دارد؟» پژوهش حاضر از نظر روش اجرا به صورت توصیفی_همبستگی و به لحاظ جمع‌آوری داده‌ها از نوع میدانی است که ابزار جمع‌آوری داده‌ها، پرسشنامه می‌باشد. جامعه آماری شامل کلیه کارکنان شرکت آب و فاضلاب روستایی استان گیلان به تعداد 420 نفر بوده که حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران، 219 نفر تعیین شد. همچنین روش تصادفی ساده برای نمونه‌گیری استفاده گردید. درنهایت داده‌ها با استفاده از نرم‌افزارهای SPSS22 و SMART PLS3 مورد تجزیه‌وتحلیل قرار گرفتند. قابل ذکر است که 6 فرضیه در این پژوهش مطرح گردید. نتایج بر طبق آن ها نشان دادند که (1) رهبری توانمندساز بر جو ایمنی و تسهیم دانش کارکنان شرکت آب و فاضلاب روستایی استان گیلان تاثیر دارد. (2) رهبری توانمندساز بر رفتار ایمنی کارکنان شرکت آب و فاضلاب روستایی استان گیلان تاثیر ندارد. (3) جو ایمنی بر رفتار ایمنی کارکنان شرکت آب و فاضلاب روستایی استان گیلان تاثیر دارد. (4) رهبری توانمندساز از طریق جو ایمنی و تسهیم دانش بر رفتار ایمنی کارکنان شرکت آب و فاضلاب روستایی استان گیلان تاثیر دارد.

    کلیدواژگان: رهبری توانمندساز، رفتار ایمنی، تسهیم دانش، جو ایمنی
  • زمان باقرزاده وشکی، اصغر شریفی*، علیرضا چناری صفحات 89-104

    پژوهش حاضر با هدف شناسایی فرایندهای مدل برنامه درسی مطالعات اجتماعی دوره ابتدایی براساس رویکرد چندفرهنگی انجام پذیرفت. روش پژوهش از نظر هدف به صورت کاربردی و از نظر شیوه گردآوری داده ها به صورت توصیفی_پیمایشی می باشد. جامعه آماری این پژوهش در بخش کمی و کیفی متشکل کلیه کارکنان سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی به تعداد حدود 340 نفر می باشد. حجم نمونه در بخش کیفی با استفاده از اصل اشباع نظری، تعداد 14 نفر تعیین شد. در بخش کمی نیز با استفاده از فرمول کوکران و خطای 05/0 تعداد 181 نفر به عنوان نمونه تعیین شدند. روش نمونه گیری در بخش کیفی روش نمونه گیری در بخش کیفی به صورت هدفمند می باشد. در بخش کمی روش نمونه گیری نیز از روش نمونه گیری تصادفی_طبقه ای استفاده شد. ابزار تحقیق در بخش کیفی شامل مصاحبه نیمه سازمان یافته بود که به عنوان مطالعات اکتشافی از آن استفاده شد. ابزار تحقیق در بخش کمی عبارت است از پرسش نامه محقق ساخته 90 سوالی که با مرور مبانی نظری، مبانی عملی و نتایج مصاحبه های اکتشافی (با کدگذری باز و محوری متون مصاحبه اکتشافی) تدوین گشت. نتایج نشان دادند که پس از تحلیل عاملی اکتشافی از مجموع 30 مقوله اولیه با 90 مفهوم که از مبانی نظری و مصاحبه استخراج شدند، 90 مفهوم در 15 مقوله قرار گرفتند. مقوله ها در شرایط گوناگون عبارت اند از شرایط علی، شرایط زمینه ای، شرایط مداخله گر، راهبردها و پیامدها. نتایج پژوهش حاضر حاکی از اهمیت شناسایی فرایندهای مدل برنامه درسی مطالعات اجتماعی بوده که براساس آن پیشنهاد می گردد از نتایج این پژوهش در بهبود برنامه درسی مطالعات اجتماعی دوره ابتدایی بر اساس رویکرد چندفرهنگی استفاده شود.

    کلیدواژگان: برنامه درسی، مطالعات اجتماعی، دوره ابتدایی، رویکرد چند فرهنگی
  • محبوبه شاطری، یلدا دلگشایی*، محمدنقی ایمانی، عباس خورشیدی صفحات 105-120

    امروزه مدیران بانکی، لزوم آموزش های مرتبط با مشتری مداری را با توجه به اهمیت مشتریان در سیستم بانکداری و لزوم جذب و نگهداشت آن ها، کاملا احساس می کنند. در این راستا آموزش تعامل با مشتریان یکی از آموزش هایی که است که باید مورد توجه قرار گیرد؛ از این رو پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر مولفه های مدیریتی در آموزش تعامل با مشتریان در بانک سامان اجرا گردید. پژوهش حاضر از نظر هدف به صورت کاربردی است که به روش آمیخته (کیفی_کمی) اجرا گردید. مولفه و شاخص های مدیریتی آموزش تعامل با مشتریان بانک شناسایی در بخش کیفی با استفاده از نظرات 15 نفر از خبرگان و اساتید رشته های علوم اقتصادی، ریاضی، مدیریت، مدیریت آموزشی، تعلیم و تربیت به روش گراندد شناسایی شدند. در مرحله کمی نیز با استفاده از یافته های بخش کیفی و جمع بندی نظرات خبرگان، پرسشنامه ای محقق ساخته طراحی گردید. جامعه آماری پژوهش در بخش کمی متشکل از کلیه کارکنان شعب بانک های سامان شهر تهران به تعداد 3000 نفر می باشند که 341 نفر به عنوان نمونه آماری به روش تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. داده های به دست آمده با استفاده از روش های آمار استنباطی مانند آزمون t، تحلیل عاملی تاییدی و الگوی معادلات ساختاری مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفتند. یافته ها نشان می دهند که در فرایند آموزش تعامل با مشتریان در بانک سامان، 21 کد و 5 شاخص (1) آموزشی، (2) حرفه ای، (3) تجربه و دانش قبلی، (4) عمومی و (5) تخصصی به ترتیب دارای بیشترین نقش هستند. نتایج نیز نشان می دهند که مولفه های مدیریتی به خصوص مولفه مدیریت آموزشی در فرایند آموزش نیروی انسانی و مقوله آموزش تعامل با مشتریان در بانک سامان دارای نقش و اهمیت بالایی هستند.

    کلیدواژگان: مولفه های مدیریتی، آموزش تعامل با مشتریان، مشتری مداری، بانک سامان
|
  • Ali Jafari, Rouhallah Samiee *, Freydoon Azma, Mohammad Reza Saffarian Toosi Pages 1-16

    The main purpose of this study was to investigate the role of the components of choice theory in entrepreneurship. This research is applied-developmental in purpose and is correlational descriptive in terms of research method. The statistical population of this study was associate and bachelor students of Ferdowsi and Applied Science universities of Mashhad. As the statistical population was uncountable (more than 1000 people), the sample size was determined 384 people by random sampling based on Morgan table. In order to collect data, entrepreneurship assessment questionnaires (Skarborov and Zimmerer, 2006) and needs assessment based on choice theory (Sahebi, 2002) have been used. The reliability of the Entrepreneurship Questionnaire is 0.87 and the dimensions of the choice theory are 0.91 based on Cronbach's alpha coefficient. And their validity has been confirmed by professors and experts. Data analysis was performed at two levels of descriptive and inferential statistics through SPSS and LISREL software. The results showed that there is a positive and significant relationship between the components of choice theory and entrepreneurship. And the most relevant component is the need to survive with entrepreneurship at the rate of 0.719. To investigate the extent and the degree of the impact of each component of choice theory on entrepreneurship, the structural equation has been used and the designed model has been approved.

    Keywords: Entrepreneurship, Choice Theory, Needs, Education, Entrepreneurial Behavior
  • Hojat Falahpuor, Ebrahim Pourhossini *, Shoja Araban Pages 17-32

    The aim of this study was to identify the factors affecting the productivity model of education managers in Lorestan province. The research method was integrated (qualitative-quantitative) and applied in terms of purpose. The statistical population in the qualitative stage included 12 experts and in the quantitative stage all the principals of the secondary schools of Lorestan province were 411 people. To determine the qualitative sample size by theoretical saturation method and in the quantitative part, from Krejcie-Morgan table, 199 people (102 men and 97 women) were selected as a statistical sample and selected by cluster random sampling method. The research instrument was a researcher-made questionnaire whose validity was assessed by professors and its reliability was assessed by Cronbach's alpha test and the value was 0.82. Spss26 software and lisrel structural equations were used for data analysis. The results of the qualitative section with Delphi panel showed that seven components of motivational factors, managerial factors, environmental factors, empowerment factors, acceptance factors, innovation factors and organizational factors and 62 indicators for managers' productivity were identified. The results of structural equations also showed that the factor load is motivational factors 0.84, managerial factors 0.79, environmental factors 0.80, empowerment factors 0.72, acceptance factors 0.83, innovation factors 0.69 and organizational factors 0.85. Also, all the estimation indicators of the measurement model indicated a good fit of the model.

    Keywords: Productivity, Motivational factors, Managerial factors, Environmental factors
  • Fatemeh Rashid Chehre Bargh, MAHBUBEH ABDOLLAHI * Pages 33-45

    This study aims to identify the relationship between organizational silence- organizational forgetting and employees’ performance. The statistical population includes 670 employees in Science and Technology Ministry, 244 people were selected by stratified random sampling using Morgan Table. In order to collect data, standard performance questionnaire of Carry Hersey and Blanchard(1998), organizational silence by Vakula and Broadus (2005), and the questionnaire of organizational forgetting by Moshabbaki and et. al (2011) were used and their reliability and validity were confirmed.  The collected data was analyzed through SPSSS software and inferential descriptive statistics. Using Regression Test, it was proved that there is a positive and significant relationship between organizational silence and organizational forgetting and employees’ performance; organizational silence and organizational forgetting cover approximately 46% of variations in employees’ performance rate. Performance decreases by the rise of quiet organizational silence, acquiescent organizational silence, and pro-social organizational silence. Also, performance decreases by the rise of intentional or accidental forgetting.

    Keywords: Silent organizational silence, obedient organizational silence, friendly organization silence, purposeful organization forgetfulness, random organization forgetfulness, work performance
  • Hossein Fazayeli, Ali Maghool *, Ahmad Akbari, Hamid Rezaiefar Pages 46-59

    Psychological empowerment of Education and Training principals and the implementation of its related programs is one of the most important tools for creating transformation in educational system which can directly or indirectly increase productivity and human resource development. The scientific model of this paper is based on qualitative interviews with principals and education elites, and the sampling method was purposive and snowball sampling types. Eventually, by referring to experts, 18 qualitative interviews were conducted using Grounded Theory technique to identify psychological empowerment components in Mashhad Education and Training principals. The importance and necessity of every single component of the extracted psychological empowerment model was investigated. The research was analyzed in three stages of open, axial and selective coding. The results of the study indicated that the total number of nodes (non-repetitive codes) was 140 which were synthesized through conceptual similarities and 124 nodes (common codes) were extracted on the basis of the researchers' intuition and understanding of the subject. They were categorized as tree nodes considering their commonality in terms of the two main components of the structural and managerial approaches and the existing 10 sub-components. In the following pages, the main and sub-components of the psychological empowerment of school principals of Mashhad Education and Training Office have been expressed.

    Keywords: Empowerment, Psychology, Principals, Structural, Managerial
  • Gholamreza Hasanpourdehnavi, Hossein Momenimahmouei *, Mehdi Zirak, Aliakbar Ajam Pages 60-75

    This study aimed to design and validate the scrapped curriculum in the secondary technical schools. This research is practical in purpose and is conducted by mixed approach and sequential exploratory design. In the quantitative phase, the descriptive survey method was used. The Statistical population of the research in qualitative phase included 18 curriculum and technical experts and in quantitative phase, it comprised 2750 people who were principals, assistants and apprentices in technical schools of Mashhad. In qualitative phase, 11 people were selected considering the saturated law and using the purposive sampling method. In the quantitative phase, 384 participants were selected on the basis of Cochran formula and Stratified sampling. In order to collect data, a research-made questionnaire containing 88 questions was used. The validity and reliability were confirmed by experts and Composite reliability and Cronbach’s alpha was calculated 0.865,  that was confirmed. To analyze data, through SPSS 24, exlporatory and confirmatory tests were used. The results indicated that scrapped curriculum includes 6 dimensions: content, structural characteristics, educational spaces, the learners’ characteristics, the teachers’ characteristics, and educational processes. The educational space recognized as the most effective and educational processes as the least effective.

    Keywords: Scrapped Curriculum, Secondary Technical Schools, Work, Knowledge
  • morad rezaie dizgah, Mohammad Taghipour, alireza dadashi jokandan, mohsen Malaeinejhad Pages 76-88

    The main purpose of the present research is to explain the impact of empowering leadership on safety behavior considering the mediating role of knowledge sharing and safety climate in the employees of Rural Water and Sewerage Company of Guilan province. Therefore, the main question of this research is: Does empowering leadership affect safety behavior considering the mediating role of knowledge sharing and safety climate of employees in Guilan Rural Water and SewerageCompany? The present research is descriptive-corelation study, in terms of data collection is a field study, and the data collection tool is questionnaire. The population of the study is 420 employees in Guilan Rural Water and Sewerage Company. The sample size (219 people) was determined using the Cochran formula. Six hypotheses were put forward in this study. In this research, simple random sampling method was used. The data were analyzed using SPSS22 and SMART PLS3 software. The results of the study showed that empowering leadership has an impact on the safety climate and knowledge sharing in Guilan Rural Water and Sewerage Company's employees. However, the empowering leadership did not affect the safety behavior of Guilan rural water and sewerage company's employees. Findings also showed that safety climate affects the safety behavior of Guilan rural water and sewerage company's employees. In addition, the findings indicate that empowering leadership through the safety climate and knowledge sharing has an impact on the safety behavior of Guilan Rural Water and Sewerage company's Employees.

    Keywords: Empowering Leadership, Safety behavior, Knowledge sharing, Safety climate
  • ZAMAN BAGHERZADE VESHKI, Asghar Sharifi *, Alireza Chenari Pages 89-104

    The aim of this study is to identify the processes of the curriculum model based on the multicultural approach for social studies course in elementary schools. The research method was applied in terms of purpose and descriptive-survey in terms of data collection. The statistical population of this research in the quantitative and qualitative part includes all employees of the Educational Research and Planning Organization, whose number is estimated at about 340 people. Using the principle of theoretical saturation, the sample size in the qualitative section has been determined 14 people. In the quantitative part, using Cochran's formula and with an error of 0.05, the sample includes 181 people. The sampling method is purposive in the qualitative part and the stratified random sampling method is used in the quantitative part. The qualitative research tools included semi-organized interviews that were used as exploratory studies. In the quantitative part, the research tool is a researcher-made, 90-item questionnaire that is compiled by reviewing the theoretical and practical foundations as well as the results of the exploratory interviews (through open and axial coding of exploratory interview texts). The results showed that out of a total of 30 initial categories with 90 concepts that were extracted from theoretical foundations and interviews, after exploratory factor analysis, 90 concepts were divided into 15 categories. The categories in different situations are: causal conditions include three categories, Background conditions include three categories ,Intervention conditions include three categories, Strategies include three categories Outcomes include three categories .The results indicate the importance of identifying the processes of the social studies curriculum model and they are suggested to be used to improve the elementary school social studies curriculum based on a multicultural approach.

    Keywords: curriculum, Social Studies, Elementary, Multicultural Approach
  • Mahbobeh Shateri, Yalda Delgoshaei *, Mohammad Naghi Emani, ABBAS KHORSHIDI Pages 105-120

    According to the importance of customers in the banking system and the need to attract and retain them, bank managers fully feel the need for customer-oriented training, that customer interaction training is one of the trainings that should be considered; Therefore, the present study was conducted with the aim of investigating the effect of management components on customer interaction training in Saman Bank. This research is an applied goal that has been performed by a mixed qualitative and quantitative method. In the qualitative section, using the opinions of 15 experts and professors in the fields of economics, mathematics, management, educational management, education, component theory and managerial indicators of training interaction with bank customers were identified. In a quantitative stage, a researcher-made questionnaire was designed using the findings of the qualitative section and summarizing the opinions of experts. The statistical population of the study in the quantitative part of all employees of Saman Shahr Bank branches in Tehran is 3000 people, of which 341 people were selected as a statistical sample by stratified random method and the data were analyzed using t-test and confirmatory factor analysis and the pattern of structural documents. Findings show that in the process of customer interaction training in Saman Bank, 21 indicators and five indicators of education, profession, experience and previous general knowledge and specialized components has the most roles, respectively. The results show that managerial components, especially the educational management component in the process of manpower training and especially the category of customer interaction training in Saman Bank have a role and are important.

    Keywords: Management Components, Customer interaction training, Customer orientation, Saman Bank